To know is to grow | CFA Society VBA Netherlands

Commissie vacatures

Behavourial Economics Commissie

De commissie Behavioral Economics houdt zich bezig met het scheidsvlak tussen economie en psychologie. In de (financiële) wereld worden we dagelijks geconfronteerd worden met hebzucht, angst, zelfoverschatting en kuddegedrag. Dat beleggers daarin altijd rationele beslissingen nemen, lijkt dan ook hoogst onzeker.

De commissie verdiept zich in dit gebied van de economie en probeert haar kennis te vergroten en deze uit te dragen middels bijeenkomsten en artikelen. De commissie vergadert elke 2 maanden en bespreekt daarin recente artikelen, nodigt interessante sprekers uit en discussieert over hoe behavioral economics beter onder het voetlicht gebracht kan worden. 

Wij hebben op dit moment 11 leden en staan open voor nieuwe frisse ideeën. Als je interesse hebt om deel te nemen aan deze actieve commissie in een volop in ontwikkelend zijnd vakgebied, neem dan contact op met Erik Aalbers (voorzitter, tel 06-24433324).

Women in Investment Management (WIM) Commissie

CFA verenigingen wereldwijd hebben het initiatief genomen om de resultaten voor beleggers te verbeteren door genderdiversiteit binnen vermogensbeheer aan te moedigen. Concrete doelen zijn om

• Verhogen van het aantal vrouwen dat toetreedt tot de beleggingsindustrie

• Vrouwen in het vak houden en cultuur van binnenuit beïnvloeden

• Vraag naar diversiteit creëren als een noodzaak voor de industrie

Ook in Nederland zijn leden een WIM Commissie gestart met inspirerende evenementen en initiatieven. De commissie is momenteel op zoek naar zowel een voorzitter als nieuwe commissieleden. Naast deelname aan lokale activiteiten kunnen commissieleden ook deelnemen aan het internationale CFA Institute Women in Investment Management Network.

Heb je interesse om voorzitter van onze WIM Commissie te worden of lid te worden, neem dan contact met ons op per email.

Vrijwilligers gezocht voor de CFA Research challenge

De CFA Institute Research Challenge dankt zijn succes aan de onschatbare inbreng van vrijwilligers die dienen als commissieleden, mentoren en beoordelaars van rapporten. 

Voor de editie van dit jaar zijn we op zoek naar nieuwe vrijiwilligers! Bekijk de functiebeschrijvingen of neem contact op met Alex Morozov voor meer informatie.

Abonneer op onze nieuwsbrief