To know is to grow | CFA Society VBA Netherlands

Kandidaten/voorbereiding CFA-examen

​Het CFA-examen is een zelfstudie-examen, maar dat betekent niet dat jeer alleen voorstaat. CFA Society VBA Netherlands helpt met inhoudelijke workshops en andere examen voorbereiding. Wij werken met  met een aantal organisaties samen om je op weg te helpen met een geselecteerd aa​nbod van lokale activiteiten.

Je belangrijkste informatiebron bij de voorbereiding voor het CFA-examen is de website van het CFA Institute. Daar kun je allerlei e-books, samenvattingen, praktijkvragen en andere onlinehulpmiddelen vinden. Ga naar de website van CFA Institute​​ voor een overzicht van al het onde​rsteunend studiemateriaal dat (gratis) beschikbaar is.

Examenvoorbereidings- en herhalingscursussen

6-8 weken voor de examens bieden wij de CFA kandidaten een gratis workshop aan ter voorbereiding. Daarin worden tips en trucs aangereikt om zo effciënt mogelijk te studeren en hoe de stof te benaderen. Eveneens komt een onderwerp dat als lastig bekend staat bij de kandidaten aan de orde. 

We werken daarbij vaak samen met docent Jonathan Bone van Kaplan Schweser.

 

Opnames van eerdere workshops

CFA Level I exam preparation workshop met Jonathan Bone over Derivatives (april 2021).

CFA Level I exam preparation workshop met Jonathan Bone over het onderwerp Fixed Income (november 2020).

CFA Level I exam preparation workshop met Jonathan Bone over Portfolio Management (januari 2021).

CFA Level II exam prepration workshop met Jonathan Bone over Derivatives (april 2021).

CFA Level II exam prepration workshop met Jonathan Bone over Forward rate agreements and swaps (november 2020).

CFA Level III exam preparation workshop met Cees Harm van den Berg (april 2021)

Online Society Mock Exam 

Om je te helpen de laatste hand te leggen aan je voorbereidingen voor het CFA examen, krijgen Nederlandse kandidaten een fantastische korting op het Schweser Online Mock Examen. Dit realistische examen simuleert de interface, het formaat, de moeilijkheidsgraad en de lengte van het echte CFA examen - het helpt om de testvaardigheden te ontwikkelen, je zwakke punten te identificeren en de beheersing van het CFA Programma curriculum aan te tonen. Na afloop kan de uitleg van de antwoorden bekeken worden, en kun je je score vergelijken met die van andere kandidaten en dieper ingaan op elke vraag met onze Mock Exam Tutorial. Om je slagingskans te optimaliseren dien je je te richten op een score van meer dan 75% op de Online Mock Exam.

Inbegrepen: 

Drie modi: 
○ Examensimulatie: Doe het examen met behulp van de werkelijke interface die je ook tegenkomt op het computergebaseerde CFA-examen. 
○ Online: Leg het examen af met behulp van de standaard Kaplan Schweser online interface. 
○ Print: Maak het examen op papier en voer je antwoordkeuzes in op een online antwoordformulier. 
● Het betreft een tijdgebonden examen van 4 uur en 30 minuten (bestaat uit twee sessies van 2 uur en 15 minuten) 
● Onderwerpweging van CFA Institute 
● Printbare antwoordsleutel en online antwoorduitleg 
Online scoring en prestatie tracking per onderwerp met een vergelijking met andere Mock Exam kandidaten 
Antwoordverklaringen met LOS en verwijzingen naar CFA Program-pagina's voor elke vraag 

Registreer jezelf vandaag! Kandidaten uit Nederland die zich aanmelden via de Kaplan Scweser website ontvangen de gereduceerde prijs van $65 (normaal $109). Echter, als je kandidaat-lid bent van onze vereniging kost deelname aan het Mock Examen slechts $25 via de gepersonaliseerde portal! Lees meer informatie over het kandidaat-lidmaatschap van CFA Society VBA Nederland. Toegang tot het online proefexamen is gegarandeerd tot een maand na het geplande examen.

Cursussen bij Universiteit van Amsterdam

Onze partner de Universiteit van Amsterdam/Amsterdam Business School biedt een cursus aan voor Level I en II gedurende 20 weken. Tijdens de cursussen wordt het gehele CFA® Level I dan wel Level II programma behandeld én wordt een proefexamen gehouden. Op de website is meer informatie te vinden en kun je je inschrijven.

Materiaal bij Kaplan Schweser

Kaplan Schweser en Top Finance bieden eveneens samen vaak 5-daagse intensieve overzicht workshops aan voor Level I, II en III. Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Top Finance. Bekijk ook de website van Kaplan voor meer informatie over de opties voor 'Live' en 'Online' cursussen en studiematertiaal ter voorbereiding van het examen.  

Abonneer op onze nieuwsbrief