To know is to grow | CFA Society VBA Netherlands

Het bestuur van CFA Society VBA Netherlands

Melinda Rook RBA: Voorzitter

Melinda trad in 2014 toe tot het bestuur van VBA beleggingsprofessionals en is sinds juni 2020 voorzitter van CFA Society VBA Netherlands.

Melinda is manager bij KPMG Advisory waar zij klanten in de pensioen- en verzekeringsbranche ondersteunt bij vragen met betrekking tot investment management.

Melinda is een ervaren beleggingsprofessional, met meer dan 10 jaar ervaring in de financiële dienstensector. Ze richt zich op investment management voor de institutionele sector. Van 2010 tot 2017 werkte Melinda bij PGGM waar ze verschillende rollen bekleedde, zoals Risk Manager en Portfolio Manager. Melinda heeft een Master in International Economics & Business, een Master in beleggingsmanagement (RBA) en een MBA-graad van Erasmus RSM.

Melinda heeft een passie voor het verbinden van harde cijfers uit de financiële sector met maatschappelijke belangen, en al doende bij te dragen aan een financieel stabiele toekomst voor​ de samenleving.

Cees Harm van den Berg CFA: Vice voorzitter en penningmeester​​

Na diverse jaren van vrijwilligerswerk binnen de vereniging trad Cees Harm in oktober 2016 toe tot het bestuur van CFA Society Netherlands en was daar in eerste instantie verantwoordelijk voor evenementen. Na de fusie met VBA beleggingsprofessionals is in Cees Harm de functie van penningmeester gaan bekleden. In zijn dagelijks werk is Senior Strateeg bij APG Asset Management. In die functie adviseert hij pensioenfondsen met betrekking tot hun beleggingsbeleid. 

Na het behalen van zijn Master in Financiën aan de Universiteit van Tilburg in 2007, besloot Cees Harm reizen en studeren te combineren in Australië en schreef zich in voor een Master Economics aan de Macquarie University. Hij rondde zijn Master af met een ‘Vice Chancellor’s Commendation for Academic Excellence’ in 2008 en besloot daarna terug te keren naar Nederland. Na een kort verblijf bij All Options als handelaar in aandelenderivaten, verbreedde hij zijn beleggingsscope door in 2010 de overstap te maken naar Willis Towers Watson om daar te beginnen als beleggingsadviseur. Precies tien jaar later kreeg Cees Harm een interessante kans bij APG Asset Management, waar hij in 2021 begon als senior strateeg en de klanten van APG adviseerde over hun beleggingsportefeuilles. Hij rondde zijn CFA opleiding af in juni 2013 en is daarmee de trotse bezitter van een CFA titel.

Gerben Jorritsma RBA: Belangenbehartiging

Gerben Jorritsma is een doorgewinterde beleggingsprofessional met bijna 30 jaar ervaring in zowel onderzoek als praktijk. Zijn ervaring varieert van wereldwijde asset allocatie strategieën en beleggingsonderzoek tot portfoliomanagement voor toonaangevende teams van beleggingsexperts aan zowel de institutionele als de particuliere kant van de beleggingssector. De beroepskwalificaties van Gerben omvatten een Master in de economie, certificering als Chartered European Financial Analyst (CEFA), registratie als Senior Invest Analyst bij het Dutch Securities Institute (DSI) en een Master Practitioner in Neuro Linguistisch Programmeren (NLP). Meer recentelijk heeft Gerben ervaring opgedaan als moderator bij diverse beleggingsseminars en heeft lezingen verzorgd voor zowel INSEAD als Nyenrode Business University.

 

 

Ivo Kuiper, CFA: Bestuurslid

Ivo Kuiper is in juli 2020 toegetreden tot het bestuur en is verantwoordelijk voor de educatieportefeuille. Naast zijn activiteiten voor de vereniging, is Ivo lid van het MT Investment Strategies en senior portfolio manager Sustainable Equities bij Kempen Capital Management. Hiervoor bekleedde hij de functie van Head of Asset Allocation and Rates bij Kempen. In 2017 is Ivo gepromoveerd op het gebied van asset pricing en asset allocatie bij Tilburg University. Ivo heeft een Master in Toegepaste Natuurkunde van de Technische Universiteit Delft en een Master in Finance & Investments van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ivo is sinds 2012 CFA charterholder. 

 

 

Anisa Salomons: Educatie

Anisa kwam in 2016 in het bestuur van VBA beleggingsprofessionals, en is in het gefuseerde bestuur medeverantwoordelijk voor de portefeuille educatie. Anisa is hoofd van DC Investment Design bij NN Investment Partners en is in die rol verantwoordelijk voor het adviseren van interne en externe klanten over het ontwerpen van levenscycli. Ze maakt deel uit van de afdeling Integrated Client Solutions die fiduciair advies geeft aan pensioenfondsen, verzekeraars en stichtingen. Anisa maakte deel uit van het Risk team van PGGM Investments en startte haar carrière als consultant bij Deloitte Financial Risk Management.

 

 

 

 

Alex Morozov, CFA: Bestuurslid

Alex Morozov, CFA, is directeur van het Europese aandelenonderzoek voor Morningstar Holland BV, een volledige dochteronderneming van Morningstar, Inc. Hij geeft leiding aan een team van in Europa gevestigde aandelenanalisten die Europese en wereldwijde bedrijven in alle belangrijke sectoren van de economie bestrijken. Voordat hij in 2014 zijn huidige rol op zich nam, was Morozov hoofd van het wereldwijde onderzoek naar de gelijkheid van de gezondheidszorg. Voorheen was hij een senior aandelenanalist, die zich bezighield met de medische instrumenten, de biowetenschappen en de diagnostische industrie. Voordat Morozov in 2006 bij Morningstar in dienst trad, werkte hij in de verzekeringsbranche. Morozov heeft een bachelor in financiën, met een minor in wiskunde, van de Universiteit van Missouri. Hij is in het bezit van het CFA diploma.

 

 

Vincent Stap, CFA: Bestuurslid

Vincent Stap, CFA, is financieel risicomanager voor Invest-NL, waar hij verantwoordelijk is voor het beoordelen en bewaken van financiële risico's vanuit een tweedelijns perspectief. Voordat Vincent in 2021 zijn huidige functie op zich nam, was hij risicomanager voor Triple Jump, waarbij hij zich zowel op financieel als op operationeel risico richtte. Daarvoor was hij senior manager bij EY Financial Services Risk Management, waar hij actief was in de vermogensbeheer- en pensioenfondsensector. Daarvoor werkte Vincent als (senior) risicomanager bij PGGM, waarbij hij zich richtte op de alternatieve beleggingsmandaten zoals private equity en private real estate. Vincent heeft een master in financiële econometrie van de Erasmus Universiteit.
Abonneer op onze nieuwsbrief