To know is to grow | CFA Society VBA Netherlands

Lid worden van CFA Society VBA Netherlands?

CFA Society VBA Netherlands is een vereniging van beleggingsprofessionals met circa 2.200 leden die werkzaam zijn in alle subsectoren van de branche in Nederland. Wilt u deel uitmaken van het netwerk?  

Lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands ondersteunt uw professionele ontwikkeling en carrière door het bieden van vele mogelijkheden voor netwerken, voor het delen van kennis en het volgen van evenementen en cursussen ten behoeve van Professional Learning (PL). 

Als lid van CFA Society VBA Netherlands kunt u uw voordeel doen met meer dan alleen de lokale activiteiten. Aangezien u tevens lid wordt van het internationale CFA Institute heeft u toegang tot haar uitgebreide assortiment van content, publicaties, onderzoek, evenementen en conferenties. Meer informatie hieromtrent vindt u hier.

Lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands staat open voor iedereen in de beleggingssector. We heten nieuwe leden van harte welkom. 

Voordelen lidmaatschap

​Uw lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands biedt u de volgende voordelen:

 • het - gratis dan wel met korting - bijwonen van lokale evenementen en cursussen van de hoogste kwaliteit
 • netwerken met collega’s in de financiële sector in Nederland én wereldwijd
 • actieve deelname aan - en het delen van kennis in - gespecialiseerde commissies
 • toegang tot een breed spectrum aan Professional Learning activiteiten (PL) en de mogelijkheid deze zelf online in te zien en te onderhouden. 
 • U bent onderdeel van een effectieve, gezamenlijke vertegenwoordiging van de beroepsgroep bij industrie-organisaties, beleidsmakers en de politiek.​
 • U blijft op de hoogte van de laatste relevante trends en onderzoek in de financiële sector 
 • toegang tot lokale beroeps- en carrièremogelijkheden
 • toegang tot aanvullende ondersteuningsmogelijkheden, zoals het banenportaal en vrijwilligerswerk​

Lees meer over de voordelen van lidmaatschap in onze flyer.

Lidmaatschap categorieën

Mogelijke lidmaatschappen van CFA Society VBA Netherlands betreffen: regulier (minimaal 48 maanden werkervaring), geaffilieerd (minimaal 12 maanden werkervaring) en gepensioneerd. Onlangs is hieraan het kandidaat lidmaatschap toegevoegd.

Reguliere en geaffilieerde leden genieten van dezelfde voordelen, de enige uitzondering is dat geaffilieerde leden niet mogen meestemmen over CFA-Institute kwesties aangezien zij niet over de CFA Charter beschikken.

De gepensioneerde status is van toepassing als u met pensioen bent gegaan of een tijdelijke dispensatie aanvraagt wegens familie, gezondheid, wijziging van professie of werkloosheid, of persoonlijke redenen. Dan gelden een andere aanvraagprocedure en tarieven, u kunt dan contact met ons opnemen.

Als u deelneemt aan een van onze meerjarige opleidingsprogramma's, kunt u als kandidaat lid worden.

 

Type lidmaatschap Doelgroep Voorwaarden
Geaffilieerd lid

(Jaarlijkse contributie $400)
Beleggingsprofessional die niet voldoet aan de vereisten voor het reguliere lidmaatschap
en niet van plan is deel te nemen in het CFA of CIPM programma
Regulier lid
(Jaarlijkse contributie $400)
Beleggingsprofessional met directe betrokkenheid bij het ondersteunen van besluitvorming rondom beleggingen
 • Bachelor graad of gelijkwaardige opleiding/werkervaring
 • Geslaagd voor het CFA Level I Examen, een RBA diploma of het Standards of Practice Examination
 • 48 maanden professionele ervaring in de beleggingsindustrie
 • Onderschrijving van het Professional Conduct Statement
 • Drie beroepsmatige referenties
Kandidaat lid
(Jaarlijkse contributie: €80)
geregistreerde kandidaten in het CFA, RBA, RMFI and CIPM programma en de CFA Charter Pending kandidaten
 • Het betreft een lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands (dus niet van CFA Institute) met een eigen aanmeldingsprocedure.
 • Maximaal 3 jaar

Aanvraagprocedure

Aanmeldingsprocedure
Affiliate en Regulier lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands wordt vergezeld van het lidmaatschap van CFA Institute, waarvoor dezelfde voorwaarden gelden. CFA Institute beheert de inschrijving, aanvaarding en het betalingsproces. Indien een lidmaatschap van CFA Institute wordt aangevraagd, wordt u verzocht u eveneens in te schrijven bij een lokale vereniging. Het is echter mogelijk alleen lid te worden van CFA Institute. In dat geval gelden dezelfde voorwaarden, maar wordt alleen toegang tot de content en diensten van CFA Institute verleend en niet tot de lokale vereniging. Voor nieuwe leden gelden de onderstaande voorwaarden. Meldt u hier aan voor een lidmaatschap van CFA Institute en CFA Society VBA Netherlands.

Tarieven
Het lidmaatschap van CFA Society VBA Netherlands bedraagt jaarlijks $400 en loopt van juli tot juni. Van deze jaarlijkse contributie gaat $275 naar CFA Institute en $125 naar de lokale vereniging.​​​​

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Abonneer op onze nieuwsbrief